Tovább

Hogyan használjuk ezt a tankönyvet?

Ez a tankönyv az internet-böngészők által használatos HTML formátumban készült, amely lehetővé teszi:

Átnézéséhez a Microsoft Internet Explorer (esetleg a Netscape) böngésző program használatát ajánljuk. Ahhoz, hogy a tankönyv minden eleme látható legyen, engedélyeznie kell a képek megjelenítését és a JAVA programok futtatását.


Szerkezet:

A böngésző ablaka három részre van felosztva:

 


Ugrások:


Vissza Tovább

A tankönyv fő lapjainak elején és végén két oldalt egy-egy nyilat lát:

A jobb oldalira rákattintva a javasolt bejárási út szerinti következő témára léphet át.
A bal oldalival visszaléphet az előző témára. Sajnos, a Netscape böngészők egyes verzióival ez utóbbi nem működik; visszalépéshez ilyenkor használja a böngésző eszközkészletében található visszaléptető nyilat!

A szemléltető példák általában nincsenek felfűzve a bejárási útra, hanem az alkalmazott módszer leírásából mutat rájuk csatolás.
Az ilyen lapokon csak a visszalépő nyíl található meg.

Milyen sorrendben haladjunk?

Az ugrási pontok számos bejárási sorrendet tesznek lehetővé. Azt ajánljuk azonban, hogy a nukleáris medicinával való első ismerkedés során lehetőleg az ismeretek egymásra épülését szem előtt tartva haladjon. Ezt úgy teheti meg legkönnyebben, ha - a mintapéldák megtekintése után - minden lap végén a jobb szélen található nyílra kattint rá az egér bal fülével.


 

Ehhez hasonlóan szürke alapon jelennek meg azok a szakaszok, amelyek nem tartoznak az általános orvos számára is szükséges, az orvostanhallgatóktól megkövetelt alapismeretek közé.

Az ilyen szakaszok egyrészt kiegészítő lexikális adatokat tartalmaznak, másrészt az izotópdiagnosztika területén dolgozni kezdők számára nyújtanak átfogóbb ismereteket.

Tovább